Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

Minecraft frissítés 1.19-es A Vadon (Wild Update)

Minecraft 1.19 frissítés a Vadon Wild Update

Frissítés: Az Update 2022.06.07-én jelenik meg (nyírfa erdőt nem tartalmazza, de a Wardent és Deep Dark-ot igen)

A Vadon frissítés

(Wild update)

2021.10.16-án a Minecraft Live show alkalmával rengeteg új információval lettünk gazdagabbak, hogy milyen új fejlesztések, karakterek, blokkok várhatóak a játék jövőjét illetően!

A nagy frissítés neve a WILD UPDATE (azaz Vadon frissítés) ami elsősorban a Minecraft világ biome-jait érinti és várhatóan 2022-ben fog megjelenni.
Az elöző, két részre osztott Cave&Cliffs frissítésből lemaradt Warden, a mélysötét régió (Deep Dark) és a Sculk blokk is a Wild Update-ben jelennek majd meg. Türelmedért cserében viszont a mélysötét biome-ban rálelhetsz elhagyatott városokra amik sok izgalommal kecsegtetnek. Kapunk még a Sculk blokk, Sculk moha és Sculk szenzor mellé egy Sculk katalizátor blokkot. A bemutatott videó alapján a katalizátor közelében meghalt mobok eldobott XP pontjai helyén Sculk moha keletkezik, az eldobott XP pont függvényében. A sculk blokkok kibányászása közben XP-t kapunk. Új blokk ami még félelmetesebbé teszi a mélysötét biome-ot az a Sculk Shreiker. A blokk a hangokra reagálva „sikolt” - mint egy riasztó - és sötétség effektet helyez a közelben tartózkodókra, sőt ha sokszor válik aktívvá akkor a Warden félelmetes belépőjét, a mohából való előmászását is megtapasztalhatjuk. A Wardenről sajnos nem kaptunk olyan információt, hogy gyengítették volna, sőt, ellenkezőleg, még ha hangtalanul-lopakodva túl közel kerülsz hozzá akkor vaksága ellenére kiszagol!

A Wardenről részletesebben itt olvashatsz: WARDEN

A Wild update sokkal élethűbbé és látványosabbá fogja tenni a Minecraft világát. A Show-ban bemutatott koncepciós képen a nyírfa erdő sokkal részletgazdagabb mint eddig bármi, - magasabb fák, gomba, növényzet, kidőlt fa - itt is a kép:

minecraft-wild-update-koncepcios-terv

Újdonságok, tárgyak, mobok:

- Ládás Hajó – Ez a tárgy már egy ideje váratott magára, ugyanis közönségszavazás eredményeként kaptuk!
- Új fa -  Mangrove fa – látványosan össze-vissza kacskaringózó gyökereivel igen mutatós lesz, minden már játékban meglévő fa blokk - fa tárgy kraftolható belőle, pl: lépcső-kerítés
- Az ehhez kapcsolodó Mangrove mocsár Biome (Mangorve spawn) - ilyen a való életben is létezik
- A Live Show-ban kitértek, rá hogy nem csak tégla és fa épületbe laknak az emberek és jó lenne változatosabb lehetőségeket létrehozni így ennek kapcsán új blokkokat hoztak létre:
- Új blokk a Sár blokk – ezt a mocsár biome-ban szerezheted meg, vagy egy föld blokkot vizes palackkal leöntesz, a sár blokkból Sár téglát készíthetsz, épülhet is a vályogház!
- Ha egy sár blokkot kiszárítasz akkor abból Agyag blokk lesz – ehhez a sár blokkot egy vízkő fölé kell helyezned. Az agyagból is lehet készíteni Agyag téglát
- Új mob – A Béka - elsősorban a mocsárban lesz megtalálható. Látható lesz Ebihal korában – nagyon cuki – illetve még azt is láthatod, hogyan táplálkozik a hosszú nyelvével, merthogy világító Szentjánosbogarakat fog enni. További érdekesség, hogy ha vödörben elviszed ebihal korában, akkor békává válásakor biome függően fog kialakulni a 3 féle lehetséges kinézetből (Hóbéka, Trópusi béka és Mocsári béka). A békáról, hogy mit tud az ugráláson kívül még nem tudunk semmit. Mindenesetre nagyon hangulatossá teszi a lápvidéket.

 

Minecraft béka wild frissítés


- Új mob – a Minecraft játékosok közönségszavazata alapján: az ALLAY – ez a pici kis repkedő mob a játékosok segítségére lesz, ugyanis a földön lebegő tárgyakat fogja összeszedegetni neked.

Allay minecraft mob

 

Összeségében egyenlőre keveset tudunk az újdonságokról, még a Warden is naaaagyon lassan érkezik de mi így is izgatottan várjuk!