Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

A Warden

Minecraft - A Warden

Mi is az a Warden (Örző)? Mit kell tudni róla?
Információk, tanácsok a Minecraft új, leghátborzongatóbb teremtményéről.

Frissítés:
2022.06.07-én jelenik meg a Warden a Deep Dark-kal!

2021.10.16-án A MINECRAFT LIVE SHOW-ban több információt is kaptunk a Warden kapcsán.
Az 1.17-as Cliffs&Caves frissítésében beharangozott Warden, a mélysötét régió és a Sculk blokk is a 2022-ben érkező, új, Wild Update-ben jelennek meg. Türelmedért cserében viszont a mélysötét (Deep Dark) biome-ban rálelhetsz városokra amik sok izgalommal kecsegtetnek. Kapunk még a Sculk blokk, Sculk moha és Sculk szenzor mellé egy Sculk katalizátor blokkot. A bemutatott videó alapján a katalizátor közelében meghalt mobok eldobott XP pontjai helyén Sculk moha keletkezik, az eldobozz XP pont függvényében. A sculk blokkok kibányászása közben XP-t kapunk – szóval XP farmokra fel!

Új blokk ami még félelmetesebbé teszi a mélysötét biome-ot az a Sculk Shreiker. A blokk a hangokra reagálva „sikolt” és sötétség effektet helyez a közelben tartózkodókra, sőt ha sokszor válik aktívvá akkor a Warden félelmetes belépőjét, a mohából való előmászását is megtapasztalhatjuk. A Wardenről sajnos nem kaptunk olyan információt, hogy gyengítették volna, sőt, ellenkezőleg, még ha hangtalanul-lopakodva is túl közel kerülsz hozzá akkor vaksága ellenére kiszagol!

 

A Warden (Örző) eredetileg a Minecraft 1.17-es Caves&Cliffs (Barlangok és Hegységek) frissitésében jelent meg, ami már idén nyár elején ki is jött, de sajnos a Warden és a Mélystötét barlang frissítés részét elhalasztották. De addig is amíg nem láthatjuk a játékban, vegyük át, hogy miket tudunk róla!

Az első 4 blokk magas teremtmény, ráadásul méretein túltesz az ereje. a Mojang fejlesztői is kijelentették, hogy ezt a szörnyet a játkosok megijesztésére, nem legyőzésésre álmodták meg. Emiatt se nevezik Boss-nak.
De nem kell izgulni, mert csak mélyen a föld alatt (az alapközet felett picivel) a Mélysötét barlangokban (Deep Dark Cave) és az Ősi Városokban (Ancienct cities) találkozhatsz vele, ott ahol az új Sculk blokkok és érzékelők vannak, ugyanis az a teremtmény teljesen vak és csak a hangokra reagál (frissítés: közelben kiszagol), amit a Sculk blokkok felerősítenek számára.

 

Viselkedése

Ez a mob az aggresszív, támadó teremtmények egyike. Ha meghallja, hogy valami motoszkál a közelben akkor előmászik a földből, hogy elpusztítsa (mindent megtámad, kivétel a másik Warden). A játékos lépéseit messziről meghallja, ebben vannak segítségére a fején lévő Sculk érzékelők amik a hangot felerősítik. Közelben már az orrára is hagyatkozik és lopakodásod ellenére is kiszagol! A Mélysötét barlangokban amúgy sincs fény, sötét színű testével könnyedén a közeledbe lopózhat. A Sculk Shreiker blokk sokszori aktivitására a Sculk mohából "előmászik". Habár van egy kis segítség, ha a Warden a közelben van, akkor a fényforrások villogni kezdenek. Teste közepén kéken felvillanó fényforrás a Warden „szíve” ami igazából lelkekből áll. Villanáskor dobbanó hangot is ad, futáskor egyre ütemesebben ver, szinte vérfagyasztó. A „szívverésekor” fényhatás az érzékelőin is megfigyelhető.

Sebzése

Iszonyatos sebzése van. Egy teljes netherite páncélos - legerősebb páncél a játékbanjátékost két ütéssel elpusztít. Azaz a gyémánt páncél semmit sem ér. Az még ugyan nem derült ki, hogy az enchantok miként befolyásolják a védekezést, de az egyértelmű, hogy messze elkerülendő ez a barlangi szörnyeteg! Ráadásul ha sebzés éri akkor a mozgása is egyre gyorsul, szerencsére viszont a közelharci sebzés hatótávolsága viszonylag rövid. De ha karjaival nem ér el akkor feltépi bordáit és a mellkasából előtörő hanggal sebez ami áthatol minden blokkon, a sebzésének távolsága az észlelésének megfelelő.

Sebzése számokban: [közelharc] 8 szív (könnyű), 15 szív (normál), 22.5 szív (nehéz)
[távolsági] 3 szív (könnyű), 5 szív (normál), 7.5 szív (nehéz)

 

Legyőzése - áhh.. felejtsd el!

Legyőzni szinte lehetetlen hisz a hatalmas sebzése mellett rengeteg életereje is van, 500 életpont, azaz az 250 szívnek felel meg. A lehető legjobb megoldás a figyelemelterelés és aztán a menekülés.
Elterelésre szerencsére több megoldás is segítségünkre van:
- a hógolyó eldobása, ebből sokat tudsz magaddal vinni azért is célszerű
- nyilazás, a becsapódó lövedékek hangja irányába megindul a szörnyeteg
- shiftet nyomva, lopakodva hangtalanul tudsz elsomfordálni, de ne érints meg semmilyen érzékelő blokkot

Ha magad alá építve próbálsz menekülni számíts arra, hogy mivel 4 blokk magas gyorsan kell építkezned. A futás hangot ad ami ösztönzi, hogy kövessen. Ha elég gyors vagy akkor építhetsz keresztbe egy falat ami alatt nem fér át.

Ha egy percig sikerült a figyelmét elterelni akkor visszabújik a föl alá aludni.


Frissítés: Megtalálták a módját, hogy hogyan győzd le a Wardent! Cikkünket itt olvashatod

Felhasználása

Halálakor 5 Xp-t és egy Sculk katalizátort dob el.
Viszont a 1.17-es frissítést bemutató videóban a Warden közelében (mintha azt védené) rejtett zugot, benne ládát láthattunk, reméljük sok sok kincssel.

Ha a Minecraft többi szörnyéről is szeretél olvasni akkor ajánljuk ezt a cikkünket! -> itt


Nézzd meg ezt a menő videót, ahol a Warden csap össze a Vasgólemmel!

  

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Galéria

Forrás: devianart, minecraft-gamepedia, minecraft-guides