Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

A Warden legyőzése!

Elöző cikkünkből olvashattál már a Warden-ről, de a titkot, hogy hogyan győzd le még nem tudhattad meg! Tarts velünk és mire a végére érsz már nem te menekülsz a Warden elől...
 

A Minecraft világa sokféle entitást, úgynevezett mobokat, tartalmaz. Találhatsz köztük kedveset, hasznosat de még gonoszat is. A játékosok a mobokat kihasználják, a lovakat meglovagolják, a malacokat húsuk miatt tartják, a vasgólemet védelemre sőt a rutinosabbak vasfarmok létrehozásához használják. A gonosz szörnyek legyőzésével az XP-n kívűl még különböző, csak tőlük beszerezhető erőforrásokat gyűjthetsz, például a nyálkagolyó. Azonban a 1.19 frissítéssel bevezetett Warden egy olyan mob, amit nem érdemes legyilkolni, mivel nem dob el semmilyen tárgyat.

Ugyanis azzal a szándékkal tervezték, hogy egy olyan legyőzhetetlen mob legyen, amitől mindenki RETTEG!!!

 

minecraft warden tippek


Pedig a Minecraft játékosokat nem olyan fából faragták! Addig nincs nyugtuk, amíg meg nem teszik a lehetetlen, azaz elpusztítják a Mélysötétség Urát, a Wardent! Ez a cikk az egyszerű módját mutatja be a Warden legyőzésének. Azoknak, akik esetleg nincsenek tisztában ezzel a mobbal, a Warden (magyarul Örző) egy vak lény, amellyel csak a mélysötét barlangokban találkozhatsz. A mob nem jelenik meg magától, hanem a földből bukkan fel, amikor egy sculk shrieker blokkot aktivál egy sculk szenzor. A sculk blokkokat a mély sötét barlang biómákban találhatod. A sculk szenzor blokk a hangokra reagál, legyen az gyaloglás vagy mozgás körülötte; a rezgések aktiválják a szenzort, ami egy közeli shrieker blokkot aktivál. Amint aktiválódik, a sculk shrieker blokk jellegzetes sikoltást hallat, és végül a Warden fog előbújni a földből.

 
warden-legyozese
 

A Warden-t az egyik legnehezebben legyőzhető mobként tartják számon a jelentős életereje és a brutális - netherite páncélt is bezúzó - támadásai miatt. Azt tervezték, hogy egy olyan mob legyen, amit mindenki kerül, a Warden életerőben még a Java Edition bossmobjait is meghaladja, a kétszázötven szív életereje a legmagasabb, kivéve a Bedrock Edition Witherét. Ez a vak lény képes sebzést okozni mind közelharci, mind pedig távolsági támadásokkal a Minecraftban. A csapásai maximum huszonkét és fél szívnyi sebzést okozhatnak, míg a mellkasából kiáramló távolsági hanghullámokkal (sonic boom) akár hét és fél szívnyi sebzést is okozhatnak.
 

warden
 

Annak ellenére, hogy a mob jelentős veszélyt jelent, viszonylag egyszerűen átverni lassú mozgási sebessége miatt. Mivel a legtöbb mob a Minecraftban nem tud átugrani két blokkot, könnyen be lehet zárni egy 2x2-es gödörbe. Azonban ez csak az első lépés. Miután be van zárva, el kell távolodni minimum 16 blokknyi távolságba, ugyanis a Warden távolsági támadásának ennyi a hatótávolsága. Ráadásul a Warden által folymatosan kapott "darkness" (sötétség) effekt is meg kell várni, hogy elmúljon, ehhez viszont 19 blokknyi távolságra kell állnod.
Tehát ha van egy szuper íjjad, - ami akár felvan enchantolva Flame-mel, Punch-val,- van sok nyílvessződ, kellően ügyes vagy, hogy egy előre elkészített gödörbe becsalogasd a Wardent és gyorsan eltudsz sunnyogni 19 blokknyi távolságra, akkor már csak türelemre van szükséged, hogy te legyél a Mélysötétség Ura!


Nézzd meg ezt a videót, ahol láthatod a trükköt!

 

Forrás: devianartsportskeed