Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

TOP 10 Leggazdagabb Marvel hős

Benned is felmerült már, hogy mégis honnan van meg mindenük a Marvel hősöknek?

Hatalmas házak, felhőkarcolók, a legszuperebb autók, repülők, jachtok sőt a tudomány által még ma nem is ismert fejletségű felszerelések és fegyverek. Ezeket látjuk szinte kivétel nélkül az összes Marvel filmben és képregényben, mint például Vasember szuper páncélzata, Mr. Fantasztikus űrhajója vagy akár a Fekete párduc repülője. Itt most górcső alá vesszük a Marvel hőseink pénztárcáit. Nézzük is meg kik szerepelnek a top 10 leggazdagabb Marvel hőseink közt a képregények világában.

 

10. Reed Richards, azaz Mr. Fantasztikus
- a Fantasztikus Négyes vezetője
- vagyona: 5 milliárd dollár
- megjelenése: 1961 The Fantastic Four #1

A Marvel univerzum egyik legokosabb szuperhőse, aki a tudományokért él. Vagyonát is szabadalmaival szerezte meg így könnyedén tudja finanszírozni Fantasztikus Négyes-t és űrutazásaikat.

 

 

9. Norman Osborn, azaz zöld Goblin/Manó
- Pókember ellensége
- vagyona: 5 milliárd dollár
- megjelenése: 1964 The Amazing Spider-Man #14 

Az Oscorp Vállalat vezérigazgatója, ami mindenütt jelen van New Yorkban. Katonai kutatásaival hatalmas vagyont szerzett magának mind amellett, hogy létrehozott egy olyan szérumot ami hihetetlenül erőssé és szinte halhatatlanná tette a használóját. Norman a szérum nem végleges formáját felhasználva az extra erő mellé tudathasadást is kapott és így vált Pókember fő ellenségévé.

 

 

8. Daniel Rand, azaz Vasököl
- Marvel képregényhős, Csí-jét összpontosítva emberfeletti erő ura
- vagyona: 5 milliárd dollár
- megjelenése: 1974 Marvel Premiere #15

Danny Rand vagyonát örökölte. Ügyvezető a Rand-Meacham Inc.-nél 51%-os részesedéssel és remek üzleteket csinál ingatlan-bérbeadásokkal New Yorkban. Kőolaj és gyógyszerészeti kutatásokban, forgalmazásokban is igazán otthonosan mozog. A Netflix által elkészült sorozatban meg ismerjük a Vasököl múltját és jelenét.

 

 

7. Herkules
- Olimpiai félisten, ember feletti erő, majdnem halhatatlan
- vagyona: 10 milliárd dollár (becsült)
- megjelenése: 1965 Journey into Mystery Annual #1

Halhatatlansága és több mint kétezer év alatt volt ideje vagyonát növelni. Habár a listán szereplő többi hőshöz képest nem cégvezető, hanem ügyes befektető. Howard Stark – A vasember édesapja, a Stark Industries alapítója – kezdeti támogatóinak egyike Herkules.

 

 

6. Wilson Fisk, azaza Kingpin
- Ádáz üzletember, Pókember és Daredevil ellensége
- vagyona: 30 milliárd dollár
- megjelenése: 1967 The Amazing Spider-Man #50

Szegény gyerekként kezdte, karrierjét az lépcsőről lépcsőre tervezgette, hogy Ő legyen New York alvilágának ura. A bűnözésből hatalmas vagyont gyűjtött, de jótékonykodott is, hogy az erkölcsös üzletember képet fessen magáról a nagyvilágnak. Célja volt, hogy a new yorki bűnbandákat egy kézbe összefogja.

 

 

 

 

5. Victor Von Doom, azaz Doktor Doom
- Gonosz, hihetelenül intelligens, a Fantasztikus Négyes és Vasember ellensége
- vagyona: 35 milliárd dollár
- megjelenése: 1962 Fantastic Four #5

Egy nem létező ország, Latveria diktatórikus uralkodója. Érdekesség, hogy az ország a képregényekben majdnem, hogy Magyarország elhelyezkedésének felel meg. Doktor Doom intelligenciájának, miszticizmusának és bosszúvágyának köszönhetően hihetetlen fegyverzetet tulajdoníthat magának illetve az apró országa komoly vagyonnal kellett, hogy rendelkezzen a külső erőktől való védelemhez.

 

 

4. Justin Hammer
- HammerTech vezérigazgatója, gonosz fegyverkereskedő, Tony Stark, a Vasember riválisa
- vagyona: 100 milliárd dollár (becsült)
- megjelenése: 1979 Iron Man #120

Az angliai származású üzletember, Justin Hammer elsősorban fegyverkereskedéssel foglalkozik. Gonosztevőknek ad el, bérbe fegyvereket a bűncselekményből befolyt pénz 50%-ért. Vasember állandóan a célkeresztjében van és próbálja elpusztítani hol gonoszok felbérlésével, hol a vasember szett tönkretételével. Több híres Marvel gonosznak is ő fejleszti ki a fegyverzetét.

 

marvel vasember

 

3. Tony Stark, azaz a Vasember
- A Stark Industries vezérigazgatója, A vasember páncélöltözet kitalálója, a Bosszúállók alapító tagja
- vagyona: 100 milliárd dollár
- megjelenése: 1963 Tales of Suspense #39

„Zseniális filantropista”. Anythony Edward Stark az egyik leggazdagabb ember Amerikában, A Stark Industries „ura”. A cég minden fontos technológiában mozog, a reaktoroktól a rakétákon át a nanotechnológiáig. Irdatlan mennyiségű szabadalmat hozz létre így vagyona olyan nagy, hogy a Bosszúállók finanszírozása nem esik nehezére.

 

 

 

 

2. T’challa, azaz a Fekete Párduc
- Wakanda királya, a vibránium készletek tulajdonosa,
- vagyona: 90 trillió dollár
- megjelenése: 1966 Fantastic Four #52

Az első afrikai származású Marvel szuperhős. Az országa, Wakanda hihetetlenül gazdag köszönhetően egy meteorból hullott anyagnak a Vibrániumnak. Rendkívül ritka fém, nagyon erős, de könnyű és rezgésálló anyag, amit mindenhol az élet területén fel lehet használni. Így az ország kutatásaival, fejlesztéseivel rendkívül gazdaggá teszik Fekete Párducot és népét.

 

marvel thos hős

 

1. Thor
- Azgardi isten, A bosszúállók alapító tagja
- vagyona: mérhetetlen arany és drágakő tulajdonosa
- megjelenése: 1962 Journey into Mystery #83

A Marvel által is hivatalosan leggazdagabb szuperhős. Asgard uralkodója és a királyi család birtokában iszonyatos mennyiségű arany, drágakő és ékszer van, amit a kilenc birodalom építése közben szereztek. De csak ha jobban belegondolunk vajon Thor egyik szívéhez közel álló kincse, a Mjölnir vajon mennyit érhet?


forrás: wikipedia.com, telltalesonline.com
publikálva: 2020.06.05

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek Marvel Mozi