Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

Mi is az a Minecraft?

Elsőre egy pixel grafikájú számítógépes, Lego építős játéknak tűnik. És igen ezzel kis is szúrtad a lényeget, a kreativitást.

A Minecraftban háromdimenziós kockákból álló blokkok alkotta óriási világban mozoghatunk, ahol a különböző színű, fajtájú ás tulajdonságú „kockák” vesznek minket körül. A sziklákat, fát, ércet felhasználva építhetünk szinte bármit, faviskótól kezdve az Eiffel toronyig. Itt tényleg csak a képzelet szab határt (meg persze a szülők, hogy mennyi időt tölthet a gyermek a gép előtt).

Vándorolhatsz a végtelen világban, különféle élőlényekkel is találkozhat a játékos, az ártalmatlan, ám táplálék és nyersanyagok formájában feldolgozható állatokkal, barátságos emberekkel, illetve éjszaka ellenséges szörnyekkel, zombikkal, creeperekkel is. Szerencsére a játék fiatalabb korosztály számára készült illetve a grafika is eléggé pixeles így nincsenek félelmetes vérengzések. (kikapcsolható a szörnyek megjelenése)

A játékot már több mint tíz éve töretlenül tőr előre, több száz millió játékosával világszerte. 2014-ben a Microsoft megvásárolta a Minecraft-ot fejlesztő céget a Mojang-ot.


Ha a gyermeket szeretnénk kicsit bevezetni a digitális világba akkor a Minecraft jó kezdőpont lehet. (sokan még felnőtt korban is játszanak tovább)
Fejleszti a számítógép kezelést, olvasást, írást, türelmet, gazdálkodást, pénzügyi ismereteket, ár-érték arányt és az erőforrás-menedzselést. Ha farmerként állatokat tart és veteményese van, akkor a portékáját el tudja adni, hogy jobb felszerelése legyen. Fejleszti még a memóriát, térlátást, a térben való gondolkodást, és ha online játszik, akkor a csapatmunkát.

A játékosok különféle játékmódokban próbálhatják ki magukat:
- túlélő – nyersanyagokat kell gyűjtögetni, szerszámokat, fegyvereket gyártani és védelmet építeni, hogy az éjszakai szörnyek támadásait visszaverje és túlélje.
- kreatív – halhatatlanként, repülve építhetsz bármit a kifogyhatatlan nyersanyagból. Itt nem kell izgulnod a szörnyek miatt vagy hogy leesel. Csak építeni szabadon bármit, akár a Parlamentet, Kolosszeumot vagy akár a saját házatokat.
- minigames – szervereken, szervertől függően különböző mini játékok is vannak, de itt is általában megtalálható a túlélő vagy a kreatív mód.

Az elején természetesen kell a segítség, mint ahogy mindenben. De a gyerekek iszonyat gyorsan ráéreznek. De ha van egy nagyobb tesó vagy egy rávehető apuka, akkor még izgalmasabb lehet.

 

Remélem segítettünk ezzel a kis útmutatóval. Ha a gyermek már Minecraft-rajongóvá, azaz Minecrafterré vált akkor már nincs nehéz dolgunk, hogy mivel ajándékozzuk meg ünnepekkor. Nem véletlen, hogy Mi is ilyen nagy hangsúlyt fektettünk a Minecraft termékeinkbe amik mind eredeti Mojang licencesek. Mi, szülőként csak ajánlani tudjuk. A digitális világot úgy sem lehet kikerűlni akkor már élvezetesen és velünk ismerkedjenek meg vele gyermekeink.


egy "két Minecrafteres" anyuka