Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

KresyX a Minecraft építőmester

Interjú egy profi Minecraft építésszel, KresyXszel!

A Minecraft egyik leglátványosabb része az építkezés. A rengeteg blokk fajta és a fizikai törvények nélküli világ egyvelegéből szinte mindent meg lehet építeni. Notre Dame? Eiffel-torony? Óriási Sárkány? Fejére fordított város? Igen, csak a képzelet szab határt!

A Planetminecraft.com oldalon böngészve jött szembe velem KresyX és Minecraft építészete.

Lebegő szigetvárosok, tünde kertek, hegyből kiemelkedő dómok, óriási papagáj, középkori kisváros, szervereknek kíváló spawn és lobbyk (játékos gyülekező - kiinduló pontok). Minden munkájában érezhető a profizmus, ami a grandiózus építményekben és közben a lenyűgözően aprólékos részletekben egyaránt megjelenik. Annyira megtetszettek a csodálatos Minecraft világai, - közben kiderült, hogy magyar - hogy egy interjúra hívtuk KresyX-et, aki szívesen vállalta!

 

minecraft építőmester


Kedves KresyX, köszönjük, hogy elfogadtad meghívásunk. Első kérdésünk az lenne, hogy mióta játszol a Minecraft-tal? Illetve mikor merültél bele ennyire mélyen az építés részébe?

KresyXElőször is megköszönném a meghívást! A játékkal körülbelül 2013-ban ismerkedtem meg, ekkor még nagyon fiatal voltam így csak ismerkedtem a játékkal. Az építés mindig is érdekelt, 2-3 évvel már építgettem rendszeresen viszont, akkor még nem csináltam olyan komolyan mint most. Jelenleg ebbe az építésbe komolyabban 2020 decemberében merültem bele.

Mennyi ideig tart egy építkezés? Gondolok itt a megtervezésre, kialakításra és úgy egészében mennyi idő egy-egy project?

KresyXEzt nehéz megmondani, projekt függő az egész. Van olyan pálya min akár 2 hetet is tudnék dolgozni, van amit pár napon belül eltudnék készíteni ha az időm engedi. Mindig törekszem arra, hogy megfelelő minőségben és viszonylag gyorsan építsek.

Mi alapján készíted el a munkáid? Magad kedvére vagy esetleg rendelésre készíted ezeket a remekműveket?

KresyXEleinte saját magam kedvére készítettem őket, pusztán hobbiból, és alkotási vágyból. Szenvedélyem továbbra is megmaradt de időközben mér elsősorban megrendelésre készítem a Minecraft világokat, általában szervereknek lobby-nak, ahonnan kiindulva a játékosok egy hatalmas, látványos általam készített világba csöppennek.

Melyik épületedre, épület együttesedre vagy a legbüszkébb és miért?

KresyXTalán ez a kedvenc projektem ami nemrég készült de igazából nagyon nehéz választani.


minecraft építészet mesterfokon


Ha a Minecraftot te fejlesztenéd, akkor építkezés szempontjából milyen irányba fejlesztenéd? Például, blokkok tárgyak?

KresyXRitkán gondolkozom ezen, de számomra építész szemmel talán az lenne a leginkább imponáló fejlesztés, ha a blokkoknak több verziója lehetne, több lehetőség lenne a felhasználásra, akár színre, akár bármilyen más téren. Az építési lehetőségeket és a játékélményt is növelhetné egy ilyen update és például több kiegészítő berakása a játékba, például a berendezések. Mostanában nagy örömömre a fejlesztők elkezdtek ilyen irányba menni, talán amit leginkább ki tudnék emelni, az a lánc, lámpások behozása, ezeket kifejezetten jó ötletnek tartom. Persze ennél jóval több újítás van amit kedvelek, de kiemelni ezeket tudnám. Szívesen megnéznék egy olyan irányt a Minecraftban, aminek a lényege, hogy a kreativitást minél szabadabban meglehessen élni, még ennél is jobban, a lehetőségek tárháza így is hatalmas, de ha játékosként jobban bele lehetne nyúlni például színekbe és hasonlókba akkor kvázi végtelen lenne!


Nagyon szépen köszönjük válaszaid, további jó építkezést kívánunk! Így tovább!

KresyX elérhetőségeit itt találjátok:
- Discord: KresyX#0242

- PlanetMinecraft: KresyX

- Facebook: KresyX

Galéria

 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

Minecraft tünde város
Minecraft lebegő sziget
Vikingek
Iszonyat látványos
Minecraft sziget
A részletek