Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

Minecraft szörnyek, akikkel vigyázni kell!

A Minecraft világában mindehol jelen van az élet. Találkozhatsz lovakkal, nyuszikkal, csirkékkel vagy éppenséggel olyanokkal is akik megakarnak támadni, például zombik, csontvázak vagy akár Endermanok. A szörnyek általában az éjszaka vagy 7-es erősségű fényszint alatt jelennek meg, (spawn-olnak) így érdemes fáklyákkal körbe rakni azt a területet ahol szeretnél építkezni, hogy biztonságba legyél. Többféle módon lehet védekezni a szörnyek ellen, egyik ellen a magas várfal, másik ellen meg a víz a jó de egy gyémánt kardnál úgy sincs jobb. Itt felsoroljuk neked a szörnyeket akikkel minden bizonnyal találkozol a játék folyamán. Igen, ha ügyes vagy akkor még a Végzet Sárkányával is!

Zombi (Zombie)

Kifejezetten a játékosokra támadnak, egyedül nem veszélyesek de csoportba már annál inkább. Naptól elégnek így csak este kell tartanod tőlük. 2 blokk magasra már nem tudnak felmászni így egy egyszerű fal is megfogja őket. Sebzésük és életerejük alacsony így könnyű célpontok. Már páncél és sisak is lehet rajtuk (a sisakos zombi elviseli a napot)
Különböző zombik is vannak még, például sivatagi zombi és vizi zombi.

Előfordulás: gyakori
Zsákmány: rohadt hús, néha vasrúd, répa, burgonya
Tapasztalat: 5

Csontváz (Skeleton)

Ellenséges mob, Íjjal támadnak, elég gyors tüzelők. Éjszaka vagy sötét helyen jelennek meg de a Nap árt nekik. Sebzésük közepes, életerejük alacsony. Íjjal vagy pajzzsal hárítva lövéseiket könnyű ellenfélnek számít.

Előfordulás: gyakori
Zsákmány: nyíl, csont, ritkán íj
Tapasztalat: 5

Creeper

Igazán agresszív a zöld szörny. 7-es fényszint alatt jelennek meg, a Nap nem árt nekik. Sziszegő hangjáról könnyen felismerhető ha hallod akkor futás. A Creeper célja, hogy közel jusson hozzád magát is feláldozva felrobbanjon. Sebzésük függ a robbanás távolságától de kimondottan nagy sebzés. Életerejük alacsony. Íjjal a legcélszerűbb vagy ha vízbe tudod csalni akkor ott a robbanása nem pusztítja el a blokkokat - de sebezni sebez - és karddal könnyebben végzel vele. A bátrabbak karddal szárazföldön is megtámadhatják, a trükkje az előre-hátra mozgás ütésenként. Csak ügyesen! Ritkán elektromos creeperek is előfordulnak, sebzésük hatalmas.

Előfordulás: gyakori
Zsákmány: puskapor
Tapasztalat: 5

Bővebb leírás, tanácsok érdekességek -> itt

Pók (Spider)

Nap közben nem támad de éjszaka vagy barlangban agresszív. Támadását ugrással viszi be amit nehéz hárítani. Előfordul, hogy mérreggel támad, így ha a barlangba a vasútsineknél találsz spawn ketrecet amiből előjönnek akkor fuss. A pók felmászik a falon de ha a falon van kiszögelés akkor már nem tud bemászni. Tamadása gyenge (ha nem méreggel támad) életereje alacsony.

Előfordulás: gyakori
Zsákmány: fonál, pókszem
Tapasztalat: 5

Boszorkány (Witch)

Hasonlít a falusiakra de lila ruhát és kalapot hordanak. Távolsági fegyverük a különböző robbanó varázsitalok, a nem jó félékből, ezek lehetnek méreg, lassúság, gyengeség, robbanó és tűz. Íjjal könnyedén elpusztíthatóak. Várfallal könnyedén távol tudod tartani, illetve nem jelennek meg 7-es fényerő felett.

Előfordulásuk: gyakori
Zsákmány: üvegpalack, izzókőpor ,puksapor, vöröskőpor, pókszem, bot, cukor (12,5% eséllyel)
Tapasztalat: 5

Ezüstmoly (Silverfish)

A kőblokkokban megbújva várnak. Amint kibányászod az ő kövét támad, sőt a közelben lévő többi ezüstmoly is csatlakozik. Mivel kicsik és gyorsak elég nehéz levágni őket de sebzésük gyenge, életerejük közepes.

Előfordulásuk: közepes
Zsákmány: nincs
Tapasztalat: 5

Nyálka (Slime)

Kocka alakú zöld, hangjáról könnyen felismerhető mob. Lassú ugráló mozgással támadnak, sebzésük gyors de gyenge, életük alacsony. 3 méretben léteznek, nagy, közepes és kicsi. Ha a nagyot elpusztítod akkor a nagy 4 közepesre, a közepesek meg 4 kicsi nyálkákra esnek. A kicsik már nem osztódnak tovább.

Előfordulásuk: ritka 40 (y) koordináták alatt
Zsákmány: nyálkagolyó
Tapasztalat: 4-2-1

Őrláng (Blaze)

Nether-ben (Alvilág) található, igen aggreszív, nehezen legyőzhető. Tűzgolyóval támad távolról közepes sebzéssel ami elkezd égetni de közeli támadása is van. Támadható karddal, íjjal. Tűz és láva nem árt nekik viszont hógolemmel az oldaladon könnyebb dolgod lesz.

Előfordulásuk: ritkán Nether-ben
Zsákmány: lángrúd
Tapasztalat: 10

Magmakocka (Magma Cube)

Nether-ben (Alvilág) található, halálukkor önmagukból egyre kisebb példányok lesznek. Ezeket legyőzve kapunk tapasztalati pontot. Hangjuk nincs. belsejükben láva van. Életerejük magas, támadásuk gyors így sokat tud sebezni.

Előfordulásuk: gyakori Nether-ben
Zsákmány: magmakrém
Tapasztalat: 4-2-1

Zombi Malacember (Zombie Pigman)

A zombi malacember csoportosan található a Nether-ben (Alvilág), alapjába véve semlegesek de könnyedén ellenségekké válhatnak. Fegyverük az aranykard. Életerejük, sebzésük közepes. Nem sérülnek a lávától, hangjuk röfögő és zombihörgéses.

Előfordulásuk: gyakori Nether-ben
Zsákmány: rohadthús, ritkán aranyrög, aranykard, aranyrúd
Tapasztalat: 5

Szellem (Ghast)

Alvilágban élő igen aggresszív szörny. Erősen sebző tűgolyókkal támad amig nem csak téged de a körülötted lévő területet is meggyújtják. Élete az nem kimondottan sok viszont mivel lebeg karddal nehéz megölni azért íjjal érdemes vagy ha ügyes vagy akkor a támadását visszaverheted karddal.

Előfordulásuk: ritkán Nether-ben
Zsákmány: puskapor, szellemkönny
Tapasztalat: 5

Őrszem (Guardian)

Vizi szörny, víz alatti templomokban élnek. Az őrszem bénító sugarakkal támad, tüskéit ki tudja engedni, amik sebeznek. Életük kimondottan magas. Kerüld el ha tudod! Létezik belől egy erősebb példány, az öreg őrszem. Színe világos szürke, sebzése élete kimondottan magas.

Előfordulásuk: Vízben ritkán
Zsákmány: különböző halak, prizmarin- szilánk, prizmarin-kristály
Tapasztalat: 

Bevégző (Enderman)

3 blokk magas fekete mob alapjáraton semleges. Provokálás - ha a célkereszted rá irányítod - esetén támadó fellépése lesz azaz, mögéd teleportálva támad. Megölni igen nehéz a teleportálás miatt élete közepes ahogy a sebzése is. Bosszantó ellenség. A viztől sérül, így menekülj akár egy blokk vízbe és amikor teleportálva támad téged a víztől megsérül. Másik megoldás ha 2 blokk magas helységre menekülsz mert így nem tud követni és a bejáratnál tudod sebezni. Gyémánt karddal ne támadd mert elveszi és nem kapod vissza!

Előfordulásuk: ritkán normál világban, közepesen Végben,
Zsákmány: véggöngy
Tapasztalat: 5

Bővebb leírás, tanácsok érdekességek -> itt

Wither

Élőhalott, lebegő főnök mob. Te tudod létrehozni, 4 lélekkő és 3 withercsontvázkoponya kell hozzá. Neki van a legtöbb élete a játékban, sebzése távolsági, igen erős. A lövedékei a koponyák amik a nagy sebzés melett még sorvadás átkot is szórnak rád. Építést követően még töltődik az élete ilyenkor növekszik és kék színű, a kifejlett példány fekete! Minden élőt támad és rombol!

Előfordulásuk: játékos építi (ritka)
Zsákmány: alvilági csillag
Tapasztalat: 50

Végbogár (Endermite)

A legkisebb ellenséges mob a játékban. ha véggyöngyöt használsz akkor 5% esély hogy végbogár lesz belőle. Sebzése. élete igen csekély.

Előfordulásuk: 5% esély véggöngy eldobásakor
Zsákmány: nincs
Tapasztalat: 3

Végzet Sárkány (Ender Dragon)

A fő-fő ellenség. Iszonyatos élete és erős támadása van. Az End-be találod meg, ide a legerősebb felszereléseddel kell jönnöd, hogy legyen esélyed. A sárkány életét a végzetkristályok töltik. Ezek a kristályok oszlopkon jól védve vannak. Ahhoz, hogy a sárkányt legyőzd türelmesen el kell pusztítanod a kristályokat sorban és utána következhet a sárkány aki folyamatosan mozgásban van az égen és támad. Ha sikerül legyőznöd akkor "vége" a játéknak de tudod utána folytatni.

Előfordulásuk: 1db van a Végzet-ben, End-be
Zsákmány: sárkánytojás és visszadob a normál világba
Tapasztalat: 12000

Cikkünk megírása óta új szörnyek is megjelentek, többek között a Warden is, amiről bővebben is olvashatsz -> itt

 

forrás: tapasztalat, minecraft.gamepedia.com