Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes böngészést, vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap > Hírek >

Segítség elvesztem - Hogy találj haza Minecraft-ba?


Veled is előfordult, hogy megépítettél egy nagyon biztonságos házat, berendezted kellő alapossággal majd mikor elmentél vadászni vagy gyűjtögetni nem találsz vissza a házadhoz?
Összeszedtünk neked 6+1 trükköt, hogy többet ne kelljen azon aggódnod, hogy a házad nem találod meg!

1. Koordináták. Az F3 gomb megnyomásával megjelenik a bal felső sarokban az X Y Z koordináta értékek. Ha egy papírra le jegyzeteled magadnak a házadban állva a koordinátákat, akkor ha eltévedsz a mozgásod alapján láthatod, hogy a házad irányába tartassz-e.
2. Ösvény. Kicsit lassabb megoldás de talán egyszerűbb ha ösvényt vágsz magad előtt amerre jársz. Ásóval egy blokk mélységben ásol, így amikor visszanézel, egyenes út vezet hazáig.
3. Földoszlop. Ha csak a közelben kóricálsz akkor gyors megoldás lehet ha az ég irányába építesz egy oszlopot jó magasra, lehet bármiből de a föld a legkézenfekvőbb, esetleg egy-két fáklyával feltűnőbbé varázsolhatod. (megjegyzés: ha a grafika, a chunck-ok betöltése kicsire van állítva akkor ha túl távolra mész már nem fogod látni)
 
 
4. Íránytű.  A házadban, az ágyad használata után az íránytű mindig abba az irányba fog mutatni ahol utoljára aludtál. Kraftoláshoz 4db vasrúd és 1db redstone por kell.
5. Térkép. Az íránytűddel és 8db papír felhasználásával térképet készíthetsz ami folyamatosan rajzolja ki magát amerre jársz, így könnyebben hazatalálsz.
6. Jelzőfény. Egy erős sugár jelenik meg az égbolt irányába ami nagyon jó támpont lehet - ráadásul még bonuszokat is ad nekünk - de a megépítéséhez sok sok drágakő kell.
6+1. Halál. Ha már nincs mit tenni, de aludtál már az ágyadban akkor a karaktered meghalásakor újra az ágyadban találod magad - viszont a dolgaidat elveszíted...