Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kellemes vásárlást kívánunk!
Menü
Magyar hu
English en
Itt jársz: > Kezdőlap >

A Creeper

Minecraft - A CREEPER

Mi is az a Creeper? Mit kell tudni róla? Információk, tanácsok és érdekességek a Minecraft legikonikusabb gonoszáról.

A Minecraft egyik legelső verzóijában jelent meg a Creeper (ejtsd: Krípőr) ami egy merő véletlenből lett megkreálva. A játék fejlesztője, Notch egy malacot szeretett volna lemodellezni, de helyette ezt a tuskótestű négylábú mob-ot (teremtmény) hozott létre.

Viselkedése

Ez a mob az aggresszív, támadó teremtmények egyike. Ha 16 blokkon belül meglát akkor támadásba lendül és kitartóan követ amíg el nem éri az áldozatát.
Igen furcsán támad, lassan közel lopódzik hozzád, teste felfújódik és feláldozva önmagát felrobban, hogy magával vigyen a másvilágra. Ebben segítségére van a lombkoronához hasonló „terepszínű” külseje. A közeledbe érkezve sziszegő hangot hallat, ilyenkor indul be az önmegsemmisítője ami 1,5 másodperc után felrobbantja. Ha sikerül 3-4 blokkal arrébb menekülnöd, akkor lekapcsolja „magát” de újból üldözőbe vesz. Ha házba menekülsz, akkor megvárja, míg újra kijössz – nem égnek el a naptól! - vagy akár felrobbantva magát az épületed megsemmisíti. Ha a Creeper lát és csak egy blokk választ el tőle, akkor is robban.

creeper

 

Sebzése

A sebzése annál erősebb minél közelebb történik a robbanás és függ a játék nehézségi fokától. Egy TNT felrobbanásához képest a sebzése 25%-al alacsonyabb. A robbanás közelében elejtett, eldobott lebegő tárgyak megsemmisülnek, a lerakott, lent lévő blokkok (pl. föld) viszont felvehetővé válik. Sebzése mondhatni szinte kiszámíthatatlan és akár azonnal elpusztíthat.


Legyőzése

Mivel közeledben veszélyes csak, így javaslom az íj használatát. Karddal is elpusztítható folyamatos hátrálás technikával, gyémánt karddal 2-3 ütés. Ha sikerül a vízbe csalnod a Creepert akkor ugyan feltud robbani és sebez is, de a környezet érintetlen marad. A mélyvízbe aláúszva könnyedén ártalmatlaníthatod, vagy magasról ahová nem tud felmászni. A macskáktól rettegve menekülnek és a pajzsodat használva megvéd a robbanástól.

A Creeper halálakor 5 tapasztali pontot és 0-2 puskaport dobnak el. A puskapor a fő alapanyaga a TNT-nek amit ha ügyesen használsz, rendkívűl gyorsan tudsz bányászni.
Vannak olyan ritka esetek amikor egy csontváz – aki annyira agresszív, hogy néha más mobokat is megtámadnak – megöl egy creepert akkor az egy zenelemezt dob el halálakor. Zenelemezt ezenkívül még kazamaták ládáiban találhatsz vagy elektromos Creeper megölésekor szerezhetsz.

 

Mi az az elektromos / feltöltött creeper? (Charged Creeper)

Ha vihar tombol és egy villám egy Creeper közelébe vagy akár a Creeper-be csap, akkor a Creeper megába szívja a villám elektromos töltetét. Teste körül kék energiamező jelenik meg, erről tudod, hogy mivel állsz szemben. Támadási stílusa, robbanásának folyamata nem változik de az ereje megduplázódik. Ez az igen ritka elektromos creeper könnyedén elpusztít mindent 6 blokkos sugárban.
Viszont ha ilyennel találkozol, próbáld úgy legyőzni, hogy a robbanásával vigyen magával más szörnyeket a túlvilágra így a zombik és csontvázak halálukkor eldobják a fejüket amiket díszítésként vagy fejedre húzva használhatsz!


Felhasználása

Manapság már ott tartunk, hogy nem csak félelmetes ellenségként tekintünk rá hanem haszonállatként is. Ha egy Creeper farmot készítünk akkor rengeteg tapasztalati pontot és puskaport gyűjthetünk teljes biztonságban.


Érdekességek

-          a Creeper messze elkerüli a cicákat

-          Te is betudod gyújtani a Creepert kovakő és acél eszközzel

-          a Minecraft logónak az A betűjét a Creeper arcával díszítették

-          a Creeper feje bejegyzett védjegy oltalma alatt áll

-          ha 16 blokkon belül mész a Creeperhez akkor indul meg feléd

-          Creeper fejet hordva a Creeperek kevésbé támadnak

-          Ha gameplay 3 (Spectator) módba helyezed magad akkor a Creeper-re kattintva az ő szemszögéből láthatod a világot – zöldben

-          A Creeper fél blokkon állva csak azt a „slab” blokkot robbantja fel

-          az első megjelenésekor a textúrája sokkal sötétebb volt

-       az 1.9-es verzióban egy picit alacsonyabbak lettek

-          ha az elektromos Creeper-re láthatatlan Potion-t dobsz, akkor is látszik az elektromos töltés

-          7 –es szintű fényerősség alatt teremnek

-          Állítólag a szalonnasütés közbeni sziszegő hangot vette fel Notch a Creepereknek

-          a Creeper első megjelenése 2009.08.31

-          Creeper nevet a creepy szóból kapták, ami magyarul hátborzongatót jelent

-          a Creeperek egyetlen célja a játékos elpusztítása

-          cukornád közé bújva eltudsz rejtőzni előle

-          magasból képesek rád vetni magukat

-          pajzzsal megtudod magad védeni a robbanása ellen

-          1.13 óta enchantolt háromágú szigonnyal (trident) létre lehet hozni a Charged Creepert

Ha a Minecraft többi szörnyéről is szeretél olvasni akkor ajánljuk ezt a cikkünket!
-> itt

 

Galéria

 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

Creeper Face
Creeper - art
Creeper - elképzelt belső
A cicáktól rettegnek!
Charged Creeper
Robbanás: Charged vs sima

Forrás: devianart, minecraft-gamepedia, minecraft-guides